Kinder & Tieneryoga

 

Kinderen zullen tijdens kinderyoga op speelse en dynamische wijze kunnen leren omgaan met yoga. Naast yogahoudingen zoals mogelijk bekend bij yoga voor volwassenen, zal ook spel, meditatie, visualisatie, dans, massage, schilderen en tekenen (expressie) aan bod komen.

Bij de jonge kinderen (4-7 jaar) gaat de les vaak in verhaalvorm. Bij oudere kinderen (vanaf 8 jaar) zullen houdingen wat langer aangehouden worden en zal de bewuste ademhaling worden benoemd. Er zal ook aandacht zijn voor het leren uiten van gevoelens.

Tieners zullen tijdens tieneryoga een combinatie van yogahoudingen met ademhalingsoefeningen, dans, massage en duo- houdingen kunnen ervaren.

Bij de les aan tieners zal ook een thema centraal staan, bijv. aan de hand van de deugd zelfvertrouwen, liefde, moed of vriendelijkheid.

Yogales kan een rustpunt zijn voor de tiener. Na de basisschool verandert er vaak veel in het leven van de tiener. Volle agenda, gevoel van moeten presteren op school, op zoek naar eigen identiteit.

Tieneryoga kan tieners helpen te kunnen ontspannen, te concentreren en zich zekerder over zichzelf en anderen te voelen.

Praktisch

De lessen worden gegeven door Maartje Bakker Van kinderyoga Parelgolf.
Voor meer informatie en/of aanmelden kinderyogaparelgolf@gmail.com

Wil jouw zoon/ dochter kinderyoga ervaren? Mail gerust alvast voor meer info/ aanmelden. De (proef) lessen starten weer in september 2019. Of neem een kijkje op www.parelgolf.nl