Hatha Yoga

Hatha Yoga is de meest bekende vorm van Yoga. Het is een rustige vorm van yoga, waarbij de houdingen zorgvuldig worden opgebouwd. De adem speelt een centrale rol in de les en wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Zo maak je niet alleen bewust contact met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf.

Een Hatha yogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. De oefeningen variëren van zacht tot uitdagend en jij bepaalt zelf de intensiviteit. Je gaat steeds op zoek naar wat voor jou de juiste balans is tussen ontspanningen en inspanning, souplesse en kracht. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Waarom Hatha Yoga?

Hatha yoga geeft je de gelegenheid om een moment in te checken bij jezelf. Contact je maken met je lichaam en voelen hoe het met je gaat. Soms voel je pas hoe moe of gespannen je bent als je op je matje zit. Je krijgt de tijd om aan te komen en thuis te komen bij jezelf.

Wat levert Hatha Yoga mij op?

Hatha Yoga geeft je een krachtig en soepel lichaam. Tijdens de les rek, strek en span je allerlei spieren aan in je lichaam. Er is een balans tussen inspanning en ontspanning.
Je zult je niet alleen lichamelijk fitter gaan voelen, maar ook mentaal en emotioneel meer energie gaan ervaren.

  • ontspanning
  • bewustzijn
  • energieker
  • beter slapen
  • soepeler lichaam
  • moment voor mijzelf
Wat deelnemers zeggen

Christel

“De Hatha yogales geeft mij weer energie. Zowel mijn lichaam en hoofd voelen heerlijk ontspannen na een les. Het past bij mij en geeft me een blij gevoel.”

Karin

Sinds mijn verhuizing naar Utrecht in 2013 kom ik bij Yoga bij het Park voor Hatha Yoga, met 2x heel fijne zwangerschapsyoga-reeksen tussendoor. Wat een prettige, down-to-earth lessen! Na altijd een vol begin van een nieuwe week, even de balans opmaken en opladen op de mat op maandag... absolute aanrader! Fijne plek bij het Griftpark

Marije

In 2013 ben ik begonnen met zwangerschapsyoga bij Yoga bij het Park, daarna overgestapt naar Hatha yoga en nooit meer weggegaan. Juist in de drukke periode met kleine kinderen waarin je nooit tijd voor jezelf lijkt te hebben, geeft dit uurtje per week ontspanning, lichamelijk bewustzijn en lol (ja want grapjes mogen er gelukkig gewoon gemaakt worden ;)). Ik kan oprecht zeggen dat de yoga lessen mij in deze super hectische levensfase een grote steun in de (soms zo pijnlijke) rug zijn!