“Yoga: zelf doen en ervaren”

Dolores geeft Hatha Yoga vanuit de Saswitha traditie, die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor deze yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

lichaam-geest-adem2

Een les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Door middel van dynamische en statische oefeningen onderzoeken we de balans tussen spanning)(ontspanning kracht)(souplesse, willen)(kunnen, moeten)( laten. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding.

hathazonmaan

De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Daarnaast zijn ademoefeningen, meditatie en ontspanning ook een wezenlijk onderdeel van de lessen.

balans-icoon

We bieden lessen voor iedereen, voor alle leeftijden en niveaus om iedereen de kans te bieden zichzelf in zijn of haar tempo te ontwikkelen. Jij bepaalt hoe uitdagend en intensief de les voor je is. Je oefent met compassie voor jezelf en je mede cursisten.

workshops2-wit

De eerste lessen zullen voelen als puur fysiek, maar gaandeweg zul je subtiele veranderingen ervaren in het doen en beleven van yoga, die door kunnen werken in je dagelijkse leven.