Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een geweldige ervaring voor iedere vrouw!

Juist tijdens de zwangerschap is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door ontspanning, maar ook door inspanning. Zwangerschapsyoga biedt oefeningen die je spieren sterker en soepeler maken. De zwangerschapsyoga is aangepast aan de zwangere vrouw. Delen van het lichaam die tijdens de zwangerschap zwaarder worden belast, zoals benen, rug en bekken krijgen extra aandacht.

Naast de fysieke oefeningen is er aandacht voor speciale ademtechnieken die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en je bevalling. De lessen zijn afwisselend intensief en ontspannend en helpen je om dichterbij je eigen intuïtie te komen.

Door Wie?

De zwangerschapsyoga wordt gegeven door Lieke de Winther.

Tijd en Plaats

De lessen zijn wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 21.15 uur, aan de Blauwkapelseweg 115 in Utrecht. 

Kosten

De kosten voor een blok van 12 lessen zijn € 205,- Dit is inclusief partnerlessen en reader. Wil je hierna doorgaan met de lessen dan betaal je per blok van 4 lessen € 75,-.

De kosten voor een proefles zijn € 15,00

Vergoeding

De docent is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en is in het bezit van een AGB-code. Check met je verzekeraar of je recht hebt op een vergoeding.

Aanmelden

Schrijf je tijdig in, soms is er een wachtlijst om in te stromen!

Na je aanmelding neem ik contact met je op. We kijken dan samen naar het meest geschikte startmoment.

Volledige betaling is vereist om je plaats te verzekeren. Je registratie wordt bevestigd wanneer de betaling is voltooid.

Wanneer starten

Je bent welkom vanaf 14 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Er worden 3 thema’s behandeld, om alle thema’s te doorlopen is het aanbevolen de lessen minimaal 12 weken aaneengesloten te volgen. Na deze 12 lessen is het mogelijk om losse lessen tot aan de bevalling te volgen.

De kracht van de zwangerschapsyoga is herhaling! Oefeningen en thema’s keren regelmatig terug. Zo krijg je vertrouwen in je lichaam en het volgen van je intuïtie.

Je kunt elk gewenst moment instappen, maar het is raadzaam zo vroeg mogelijk met de cursus te beginnen. Ben je verder in je zwangerschap en kun je de 12 lessen niet meer volgen, dan kijken we hoeveel lessen voor jou geschikt zijn.

Partnerles

Een keer per maand is er gelegenheid voor je partner om deel te nemen aan een les. Die vervult immers een belangrijke rol tijdens de zwangerschap en bevalling. Er wordt op een praktische manier aandacht besteed aan de invulling van deze rol. Er is aandacht voor massage- en ademhalingsoefeningen en voor (bevallings)houdingen. Een echte ‘Hands- on’ les.

Als je partner niet mee kan komen, dan mag je natuurlijk altijd iemand anders mee nemen. Je zus, broer, moeder, vader, vriend, vriendin, of je komt alleen.

Op de volgende datums staan er partnerlessen gepland:
28 juli: thema concentratie
25 augustus: thema kracht
22 september: thema ontspanning
20 oktober: thema concentratie
17 november: thema kracht
15 december: thema ontspanning