Praktische informatie

Wat moet ik aan?

Trek voor een yogales bij voorkeur makkelijk zittende kleding aan. Voor de Yin Yoga is het aan te raden om wat laagjes over elkaar aan te trekken. Voor de eind ontspanning het neem je een lekker vest en warme sokken mee.
Je betreedt de yogazaal op sokken of blote voeten.
Laat sieraden en/of horloge zoveel mogelijk thuis.

Wat neem ik mee?

Je mag je eigen yogamat meenemen. Heb je die niet? Geen probleem dan kun je er ééntje lenen van de studio. Wanneer je besluit om door te gaan met de yoga, dan kun je in de yogashop een matje aanschaffen.
Water drinken tijdens de les is in principe niet nodig. Maar voel je vrij om je eigen flesje mee te nemen. Zorg ervoor dat het een afsluitbare fles is.
Laat waardevolle spullen zoals telefoon, portemonnee en sieraden zoveel mogelijk thuis.

Blessures

Laat het ons weten als je last hebt van blessures, pijn of als je een voor yoga relevante operatie hebt gehad. Dat kan van alles zijn; een knieblessure, rugpijn, hoge bloeddruk of andere (chronische) klachten.

Yoga en eten

Beoefen yoga niet op een helemaal lege maag of als je juist heel vol zit. Eet voor de les bij voorkeur iets lichts zoals fruit, noten, soep of een salade.
Zorg dat je gedurende de dag voldoende drinkt, zodat je zonder dorst de les doorkomt. Drinken tijdens de les raden wij af. Ná de les is het juist goed om te drinken om het reinigingsproces te ondersteunen.

Stilte

Stilte bevordert innerlijke rust. Bij binnenkomst hang je spullen op, trek je je schoenen uit en zet je je telefoon op vliegtuigstand of stil.

Helemaal goed als je nog wat zachtjes praat. Ga je eenmaal de yogazaal in dan doe je dat zo stil mogelijk. Ga ontspannen zitten of liggen. Om je lichaam en geest tot rust te laten komen. Sommige mensen hebben behoefte aan een korte meditatie en stilte voor de les. Houd hierin dus rekening met elkaar.

Na de les

Het lichaam kan na de yogales verschillende reacties geven. Je kunt je energiek en ontspannen voelen. Het is ook mogelijk dat je je juist moe voelt en hoofdpijn of andere klachten ervaart. Yoga stimuleert de processen in het lichaam zoals bijvoorbeeld het afvoeren van afvalstoffen. Drink voldoende gedurende de gehele dag en ook zeker na de yogales. Je kunt ook een emotionele reactie krijgen. Praat daarover met je docent voor advies en begeleiding. Blijdschap, verdriet, boosheid. Observeer je emoties en blijf ademen.