“Yoga gaat om jou en wat jij nodig hebt”

Welkom! Je hebt interesse in yoga en bent benieuwd of het wat voor je is. Maar wat is Yoga nu eigenlijk en waarom zou het goed voor jou zijn? Yoga is vooral een persoonlijke ervaring en iedereen doet het om een andere reden.

Wat is yoga?

We kennen allemaal de beelden waarin je mensen in onmogelijke houdingen ziet staan en zitten. Laat je daardoor niet ontmoedigen! Het gaat er niet om dat je de lenigste of de sterkste bent en perfect in de houding kunt zitten. Yoga gaat om jou en wat jij nodig hebt.

Yoga staat voor verbinding. De verbinding met jezelf en de wereld om je heen. De adem heeft hierin een centrale plek. We gebruiken de adem om de yogahoudingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf.

Welke vorm van Yoga?

Het Utrechts Yogacentrum biedt verschillende soorten yoga. We adviseren om met hatha yoga te beginnen. Het beste is om het zelf te komen ervaren. Een proefles kan een eerste stap zijn. Maar enige herhaling in de beoefening van yoga, zal waarschijnlijk een beter beeld en ervaring geven. Je kan dan ook bij verschillende docenten lessen uitproberen. Alle soorten yoga zijn in principe gebaseerd op houdingen, ademhalings- en meditatieoefeningen. Welke vorm van yoga bij jou past, kan je zelf komen ervaren..

Met een proefmaand kun je een maand lang 1 of 2 yogalessen per week uitproberen.. Zo kun je voelen en ervaren  wat bij je past.

Waarom yoga?

Het volgen van yogalessen heeft vele voordelen. In de yogahoudingen rek, strek en span je allerlei spieren in je lichaam en je gaat op zoek naar een balans tussen inspanning en ontspanning. Je zult je niet alleen lichamelijker veel fitter gaan voelen, maar ook mentaal en emotioneel meer energie gaan ervaren.

Ben je enthousiast geworden?

Kijk hier naar ons aanbod of schrijf je direct in voor een proefles

  • Vermindering van stress
  • Verlichting van nek- of rugklachten
  • Bewust worden van je adem
  • Beter slapen
  • Energieker voelen
  • Krachtiger én soepeler lichaam