“Yoga gaat om jou en wat jij nodig hebt”

Welkom! Je hebt interesse in yoga en bent benieuwd of het wat voor je is. Maar wat is Yoga nu eigenlijk en waarom zou het goed voor jou zijn? Yoga is vooral een persoonlijke ervaring en iedereen doet het om een andere reden.

Wat is yoga?

We kennen allemaal de beelden waarin je mensen in onmogelijke houdingen zit staan en zitten. Laat je daardoor niet ontmoedigen! Het gaat er niet om dat je de lenigste of de sterkste bent en perfect in de houding kunt zitten. Yoga gaat om jou en wat jij nodig hebt.

Yoga staat voor verbinding. De verbinding met jezelf en de wereld om je heen. De adem heeft hierin een centrale plek. We gebruiken de adem om de yogahoudingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf.

Welke vorm van Yoga?

Yoga bij het Park biedt verschillende soorten yoga. Ik kan me zo voorstellen dat je niet goed weet welke vorm van yoga je zou moeten kiezen. Alle soorten yoga zijn in principe gebaseerd op houdingen, ademhalings- en meditatieoefeningen. Welke vorm van yoga bij jou past is afhankelijk van wat jij zoekt. Met de introductie kaart kun je een maand lang zoveel yogalessen volgen als je wilt. Zo kun je voelen wat je prettig vindt en wat het beste bij je past.

Waarom yoga?

Het volgen van yogalessen heeft vele voordelen. In de yogahoudingen rek, strek en span je allerlei spieren in je lichaam en je gaat op zoek naar een balans tussen inspanning en ontspanning. Je zult je niet alleen lichamelijker veel fitter gaan voelen, maar ook mentaal en emotioneel meer energie gaan ervaren.

  • Vermindering van stress
  • Verlichting van nek- of rugklachten
  • Bewust worden van je adem
  • Beter slapen
  • Energieker voelen
  • Krachtiger én soepeler lichaam