Yoga is een persoonlijke ervaring

Je hoort het misschien wel vaker om je heen, mensen die enthousiast zijn over yoga. Maar waarom zou je aan yoga doen? En als je al lessen zou willen volgen, welke soort yoga moet je dan volgen? Yoga is vooral een persoonlijke ervaring, dus welke vorm bij jou past, is lastig om zo te zeggen. En iedereen doet het om een andere reden.

Zo zijn er yogi’s die het doen om een uurtje in de week voor zichzelf te hebben, yogi’s die zich richten op het leniger worden of de yogi’s die stress willen bestrijden. Wat de reden ook is, er bij yoga geen goed of fout. Iedereen heeft dus zijn eigen reden en zal het daarom op zijn eigen manier ervaren.

Is yoga wel wat voor mij?

Iedereen kan yoga doen. Het fijne aan yoga is dat je je ambitie los mag laten. Het gaat er niet om dat je de lenigste, sterkste of mooiste bent. Yoga gaat om jou en wat jij nodig hebt.

Maar die ambitie loslaten dat is voor veel mensen nog wel een ‘dingetje’ hoor. Het wat makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak kijk je toch om je heen hoe andere yogi’s erbij staan. Het is goed om te weten dat we allemaal anders zijn gebouwd. Dus wanneer jij denkt, ik ben helemaal niet lening, dus het is niets voor mij! Dan wil ik je bij deze uitnodigen om het juist wel te doen!

Yoga is for everybody and every body

Welke vorm?

Er zijn inmiddels zoveel vormen van yoga, dat ik goed kan begrijpen dat je niet weet welke vorm van yoga je zou moeten kiezen. In principe zijn alle soorten yoga gebaseerd op houdingen, ademhalings- en meditatie-oefeningen. Maar iedere vorm van Yoga legt er zijn eigen accent in. Welke vorm van yoga jij bij jou past is dus afhankelijk van wat jij zoekt. Wil jij een dynamische les volgen waarbij het kracht aspect centraal staat of wil je liever een wat zachtere les waar het meditatieve in centraal staat. Goed om bij jou in de buurt te gaan ‘shoppen’. Volg meerdere proeflessen, om te kijken welke yoga vorm en welke docent bij jou past,

Het volgen van yogalessen heeft vele voordelen. Tijdens de yogahoudingen rek, strek en span je allerlei spieren in je lichaam. Er is een balans tussen inspanning en ontspanning. Dit zorgt ervoor dat je je niet alleen lichamelijk fitter zult voelen, maar ook mentaal en emotioneel meer energie gaat ervaren.

  • Vermindert stress
  • Meer tijd voor jezelf
  • Verlichting van nek- of rugklachten
  • Bewust worden van je adem
  • Beter slapen
  • Energieker voelen
  • Soepeler worden

Het resultaat van een yogales is dat je een diepe ontspanning zult ervaren. Deze ontspanning houdt niet op zodra je van je matje afstap! Yoga werkt diep door op je energiesysteem en zenuwstelsel. Je lichaam krijgt de kans om te ontspannen, herstellen en op te laden.

Wil jij ontdekken wat yoga voor jou kan doen? Wees welkom voor een proefles.

In studio kun je terecht voor Yin Yoga, Hatha Yoga en Vinyasa Yoga

Liefs, Dolores